The Big Draw Den Bosch

De Big Draw is een wereldwijd tekenevent met als enig en subliem doel, zoveel mogelijk mensen aan het tekenen krijgen en met tekenen te confronteren.
Tekenen laat mensen beter kijken, zet ze aan het denken, inspireert, verbindt en brengt mensen samen.

_MG_8223.JPG
Twee jaar geleden hebben we de eerste succesvolle Big Draw in Den Bosch georganiseerd. Hier waren bijna 1000 mensen bij betrokken. We hebben een 60 meter lange tekening gemaakt in de Melkfabriek met 11 uitgenodigde kunstenaars. ( The Drawinggang)Vanuit deze grote tekening hebben honderden mensen een ongeveer 5 km lange stoeptekening door de hele stad heen getekend. We hadden bijna het wereldrecord verbroken!
Dit jaar willen we weer een groot Big Draw evenement organiseren. Nu in het Kruithuis. We willen zoveel mogelijk mensen bereiken met allerlei vormen van tekenkunst.
We nodigen 15 kunstenaars uit door middel van een zelf handgetekende uitnodiging per post. Zij mogen een oningelijste (Unframed) tekening  exposeren in het Kruithuis in Den Bosch. Dit kunnen kunstenaars uit alle disciplines zijn. Zij nodigen op hun beurt op dezelfde manier ook weer een kunstenaar uit met dezelfde vraag. Dit gaat door tot de zevende ketting. Zo ontstaat er een estafette/kettingbrief effect. Het hele pand van het Kruithuis wordt behangen met tekeningen.
Op dezelfde manier willen we de hele stad aan de kettingtekening krijgen.  Iedereen kan een pagina van onze website downloaden, waar ons project op staat en een lege plek is voor hun tekening. Deze geven ze aan een bekende. Die dezelfde vraag krijgt.
Als deze mensen met hun uitnodiging naar Unframed komen, hangen we deze tekening-uitnodiging in de expositie.
De kunstenaars die exposeren in het Kruithuis krijgen een catalogus van The Big Draw 2016 en deze wordt in het Kruithuis ook te koop aangeboden voor het publiek. De publieke tekeningen komen er ook in en maken bovendien kans tekening van de dag te worden op onze website en facebookpagina. De school met de langste ketting wordt als winnaar van de Big Draw Den bosch 2016 uitgeroepen en op een feestelijke manier gehuldigd!