pers

Brabants Dagblad 27-10-2016

C:\Users\Public\Documents\Stephanie\Big Draw\BigDraw_tekeningSteviePasson.jpg
Tekening: Stevie Passon

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13592241_1381936305166798_4178223418194287714_n.jpg?oh=0f059a2a1f8811137893b9bec7565558&oe=583F42EE

PERSBERICHT

The Big Draw ’s-Hertogenbosch: iedereen aan het tekenen!
Bosschenaren worden uitgedaagd een zo lang mogelijke kettingtekening te maken

’s-Hertogenbosch, 7 september 2016 – Tekenen is leuk en iedereen kan het. Bovendien laat het mensen nadenken en beter kijken, het inspireert en verbindt mensen. Vanuit deze visie is tien jaar geleden het wereldwijde tekenevent ‘The Big Draw’ gestart. Dit najaar komt The Big Draw voor de tweede keer naar ’s-Hertogenbosch. En het leuke is: iedereen kan meedoen. De resultaten zijn van 8 tot en met 30 oktober te zien in het Kruithuis in ’s-Hertogenbosch.

Kettingtekening
Om zoveel mogelijk mensen in ’s-Hertogenbosch aan het tekenen te krijgen, hebben initiatiefnemers Lisetteh en Myrthe van Stichting STeC een grootschalige kettingtekening-actie bedacht. Op dit moment zijn er al 60 kunstenaars uit ’s-Hertogenbosch en omgeving aan het tekenen geslagen. Zij hebben allen per post een handgetekende uitnodiging ontvangen en nodigen op hun beurt een andere kunstenaar uit door hen een zelfgetekende uitnodiging te sturen. Dit gaat door totdat er zeven schakels in de ketting zijn. Zo ontstaat er een kettingtekening, geïnspireerd op de traditionele kettingbrief. Alle kettingtekeningen komen samen met een andere tekening van de kunstenaar door het hele pand van het Kruithuis te hangen.

C:\Users\Public\Documents\Stephanie\Big Draw\BigDraw_tekeningJohnRabou.jpg

C:\Users\Public\Documents\Stephanie\Big Draw\BigDraw_tekeningMarie-José van der Linden.jpg

Tekening: John Rabou

Tekening: Marie-José van der Linden

Unframed
Naar schatting zullen ruim 100 kunstenaars een uitnodiging ontvangen voor de kettingtekening. Hun tekeningen zijn in oktober te zien in de expositie ‘Unframed!! Big Draw 2016 ’s-Hertogenbosch’. De tekeningen worden getoond zonder lijst, om te benadrukken dat het niet om de presentatie van het ene werk gaat, maar om de totale ketting. Hier komt de naam ‘Unframed’ vandaan. Kunstenaars actief in heel verschillende disciplines doen mee: vormgevers, beeldend kunstenaars, architecten en mode-ontwerpers. Dit zorgt voor een gevarieerd beeld van de tekenkunst, wat nog eens wordt versterkt door de speciale plekken in het Kruithuis waar iedere Bosschenaar zijn tekenkunsten kan tentoonstellen.

Iedereen kan tekenen
Niet alleen professionele kunstenaars maar ook Bosschenaren, van jong tot oud, worden uitgedaagd een kettingtekening te starten. Want hoe leuk is het niet om te tekenen en om een tekening aan iemand te geven en van iemand te krijgen? Via de website https://bigdrawunframed.wordpress.com/ kan een uitnodiging worden gedownload waarmee de ketting van start kan gaan. De bedoeling is om een zo lang mogelijke kettingtekening met de sportclub, klas of gewoon met vrienden, kennissen, familie en collega’s te creëren. De tekeningen kunnen in de maand oktober bij het Kruithuis ingeleverd worden. Daar krijgen ze een plekje op de speciale wand voor de kettinguitnodigingen. Daarnaast kiest de organisatie in oktober dagelijks de tekening van de dag, deze wordt gepubliceerd op Facebook.

C:\Users\Public\Documents\Stephanie\Big Draw\myrthe en ik.JPG
Foto: initiatiefnemers Myrthe  en Lisetteh van Stichting STeC bij het Kruithuis

Editie 2014

Het plan om The Big Draw in ’s-Hertogenbosch te laten landen, is bedacht door Lisetteh, beeldend kunstenaars uit ’s-Hertogenbosch met een passie voor tekenen. In het najaar van 2014 vond de eerste succesvolle Big Draw editie plaats in ’s-Hertogenbosch. Lisetteh: “Elke zichzelf respecterende grote stad heeft zijn eigen Big Draw. Daarom vonden wij dat ’s-Hertogenbosch niet kon achterblijven.” In 2014 slaagde de organisatie erin 1.000 stadsgenoten aan het tekenen te krijgen. Ook toen waren het niet alleen kunstenaars die tekenden. Vanuit de 60 meter grote tekening gecreëerd door kunstenaars in de Melkfabriek, maakten diverse deelnemers een stoepkrijttekening van ongeveer 5 kilometer lang, die door de hele stad heen groeide. Scholieren, studenten van de Kunstacademie en volwassenen zaten op hun knieën om mee te werken aan de kilometers lange tekening!

— EINDE BERICHT—

Voor interviewverzoeken met de initiatiefnemers of deelnemende kunstenaars, beeldmateriaal of meer informatie over dit bericht:

Stichting SteC,  Lisetteh en Myrthe

E-mail: stichtingstec@gmail.com

Telefoon: 06-48082084 of 06-23709935

https://bigdrawunframed.wordpress.com/ en https://www.facebook.com/unframed2016/

bigdraw2016_persbericht_2016-09-06-docx

Advertenties